Mobile First Webdesign

Picture of Marnix Blevi
Marnix Blevi

founder | web designer | ux specialist

meer info

In de razendsnelle wereld van technologische vooruitgang en digitale evolutie is het cruciaal voor bedrijven en webontwikkelaars om bij te blijven met de nieuwste trends. Eén van de meest doorslaggevende ontwikkelingen op het gebied van webdesign is de overstap naar een ‘Mobile First’ benadering. Maar wat houdt dit precies in en waarom is het zo belangrijk?

 

Wat is Mobile-First Webdesign?

 

Mobile-First Webdesign is een ontwerpfilosofie waarbij de focus ligt op het optimaliseren van de gebruikerservaring voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. In plaats van eerst te ontwerpen voor desktop en daarna aanpassingen te maken voor mobiel, begint Mobile-First met het ontwerpen en ontwikkelen van de website voor kleinere schermen en werkt het vervolgens op naar grotere schermen.

 

Waarom Mobile-First in 2024?

 

Het is geen geheim dat het gebruik van smartphones de afgelopen jaren exponentieel is toegenomen. Volgens recente statistieken bezoekt meer dan 55% van de websitebezoekers in 2024 een website via hun smartphone. Dit cijfer benadrukt de noodzaak voor bedrijven om hun online aanwezigheid te optimaliseren voor mobiele gebruikers.

 

Voordelen van Mobile-First Webdesign:

 

  1. Verbeterde Gebruikerservaring: Mobiele gebruikers hebben specifieke behoeften en verwachtingen. Door vanaf het begin rekening te houden met deze factoren, wordt de algehele gebruikerservaring geoptimaliseerd.
  2. Snellere Laadtijden: Mobiele websites zijn vaak lichter en sneller dan hun desktop tegenhangers. Dit draagt bij aan een positieve gebruikerservaring en kan de bounce rate verlagen.
  3. SEO Voordelen: Google hecht steeds meer waarde aan de mobiele ervaring bij het rangschikken van zoekresultaten. Een mobile-first aanpak kan dus resulteren in een hogere positie in zoekresultaten. Bekijk onze SEO pagina hier.
  4. Toegankelijkheid: Mobile-First design benadrukt de noodzaak van toegankelijkheid, wat betekent dat de website voor een breder publiek toegankelijk is, ongeacht het gebruikte apparaat.

Hoe Implementeer je Mobile-First Webdesign?

 

  1. Responsive Design: Zorg ervoor dat je website zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten.
  2. Prioritize Content: Identificeer de kerninhoud en zorg ervoor dat deze prioriteit krijgt op mobiele schermen.
  3. Optimaliseer Afbeeldingen: Gebruik geoptimaliseerde afbeeldingen om laadtijden te minimaliseren zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
  4. Test grondig: Test de website op verschillende apparaten en browsers om een consistente ervaring te waarborgen.

 

Conclusie: Mobile-First is de Toekomst

 

Met de meerderheid van de internetgebruikers die nu hun smartphones gebruiken om online te surfen, is het omarmen van een Mobile-First aanpak niet langer een keuze, maar een noodzaak. Door te investeren in een geoptimaliseerde mobiele ervaring, verbeteren bedrijven niet alleen hun SEO-prestaties, maar zorgen ze er ook voor dat ze relevant blijven in het snel evoluerende digitale landschap van 2024.

Delen

samenwerken?

Bij Praso gaan we Mobile first en dus toekomstgericht te werk. Mobile first website vanaf €1250.

web design praso sint-niklaas

kom vrijblijvend langs

Startersdeal

20% korting

van 15/09 tot 15/10

formulier verzonden

Wij sturen een bevestiging per mail, bekijk uw spamfolder als hij niet onmiddellijk aankomt.