Welke methode moet ik gebruiken om een wordpress bericht te plaatsen?

Picture of Marnix Blevi
Marnix Blevi

founder | web designer | ux specialist

meer info
wordpress, acf en elementor logo's

Wat zijn wordpress berichten?

Een wordpress bericht schrijven betekent eigenlijk een nieuwe pagina schrijven op uw website met een steeds terugkomend design binnen de categorie van dat bericht.

Bijvoorbeeld:

» U heeft een blog op uw pagina waar u regelmatig een nieuwe artikel op schrijft.

» U heeft een handelszaak waar u verschillende artikels op wil tonen.

» U heeft dienstverlenend bedrijf waar u verschillende projecten op wil tonen.

Het is een zeer handige en dynamische manier om uw website up te daten, relevant te houden en goed te doen scoren op zoekmachines zoals google.

Op welke manieren kan ik een bericht plaatsen op wordpress?

Er zijn tal van plugins en programma’s waarmee u een bericht kan plaatsen. Praso maakt onderscheid in 3 methodes om berichten te plaatsen die wij integreren bij de bouw van uw website. In dit artikel beschrijven wij onze 3 voorkeursmethodes en in welk scenario ze van toepassing zijn.

Optie 1: Een bericht schrijven met de klassieke wordpress editor.

WordPress heeft ondertussen zijn interface veranderd om een blokeditor te gebruiken bij het plaatsen van een bericht. Op de meeste websites van onze klanten installeren wij de klassieke editor omdat de blokeditor zijn functionaliteiten volledig worden overgenomen door elementor en de klassieke editor is erg eenvoudig om mee te werken, het lijkt op een oude versie van Microsoft word. 
Voor veel klanten is dit de ideale manier om een blogbericht te plaatsen, u typt eenvoudigweg de tekst met de nodige kopteksten en verdelingen, deze worden automatisch in het design van uw website gezet en u publiceert uw bericht. 

Wordpress logo

Optie 2: Een bericht schrijven met ACF.

ACF, ofwel advanced custom fields is een methode om dynamisch content weer te geven op uw website.
Het kan gebruikt worden om aanpassingen te doen aan anders statische pagina’s zoals uw home pagina of uw contact pagina maar ook om berichten in alle vormen te schrijven en de content zeer eenvoudig door u te laten aanpassen achteraf. 
Praso moet deze methode wel eerst integreren op maat van de klant.
De mogelijkheden van design en functionaliteiten met ACF zijn breder dan die van de klassieke editor, we kunnen een design volledig op maat maken en content aanpasbaar maken door u doormiddel van eenvoudige formulieren.

Deze methode is ideaal voor bijvoorbeeld  projectpagina’s of artikelpagina’s toe te voegen.

ACF logo met wordpress

Optie 3: Een bericht schrijven met Elementor.

Berichten schrijven met elementor geeft u dezelfde mogelijkheden als het bouwen van een volledige website met een thema op maat. Toch blijft u grotendeels binnen de template van uw bericht dus het dynamische aspect is verzekerd. 
Het voordeel van een bericht plaatsen met elementor is dat the sky the limit is op vlak van design, u kan volledig unieke berichten maken met alle content dat u wil. U kan globale elementen aanpassen zodat ook het design achteraf eenvoudig aan te passen is op al uw berichten.
Wij onderscheiden het plaatsen van berichten met door ons gemaakte templates, zo kan u elementen kiezen die wij op voorhand hebben ontworpen en zo uw bericht samenstellen.
Of gewoon de eigen elementor elementen gebruiken zoals u wil en het bericht volledig zelf te ontwerpen.

Er is echter wel kennis nodig van de website bouwer elementor om deze berichten te plaatsen, de kans dat er iets fout gaat is ook bestaande aangezien u toegang heeft tot een groot deel van de interface en dus uw website in het algemeen. Vraag ons gerust om een woordje uitleg.

Elementor logo M

dit vind je misschien ook interessant

web design praso sint-niklaas

kom vrijblijvend langs

Startersdeal

20% korting

van 15/09 tot 15/10

formulier verzonden

Wij sturen een bevestiging per mail, bekijk uw spamfolder als hij niet onmiddellijk aankomt.