Ontdek de Verschillende Gebruikersrollen in WordPress

Picture of Marnix Blevi
Marnix Blevi

founder | web designer | ux specialist

meer info

INTRODUCTIE:

WordPress is een krachtig contentmanagementsysteem (CMS) dat wereldwijd wordt gebruikt voor het bouwen en beheren van websites. Een van de voordelen van WordPress is de flexibiliteit in het toewijzen van verschillende gebruikersrollen aan individuen die betrokken zijn bij het beheer van de website. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende gebruikersrollen in WordPress en de bijbehorende rechten en verantwoordelijkheden.

1. BEHEERDER:

De beheerder heeft het hoogste niveau van toegang binnen WordPress. Deze rol heeft volledige controle over de website en kan nieuwe gebruikers toevoegen, thema’s en plugins installeren, berichten en pagina’s bewerken, en de instellingen van de website aanpassen. Beheerders hebben ook de mogelijkheid om andere gebruikersrollen toe te wijzen en de toegangsrechten van andere gebruikers te beheren.

2. REDACTEUR:

Redacteurs hebben de verantwoordelijkheid om inhoud te creëren, te bewerken en te publiceren op de website. Ze kunnen berichten en pagina’s maken, bewerken en verwijderen. Redacteurs hebben geen toegang tot de instellingen van de website of de mogelijkheid om thema’s en plugins te installeren of andere gebruikers te beheren.

3. AUTEUR:

Auteurs kunnen nieuwe berichten schrijven, bewerken en publiceren. Ze hebben geen toegang tot het bewerken van pagina’s of het beheren van andere gebruikers. Auteurs kunnen alleen hun eigen gepubliceerde berichten beheren en hebben geen toegang tot concepten of berichten van andere auteurs.

4. BIJDRAGER:

Bijdragers kunnen berichten schrijven en bewerken, maar hebben niet de mogelijkheid om ze direct te publiceren. In plaats daarvan kunnen hun bijdragen alleen worden beoordeeld en gepubliceerd door een gebruiker met de rol van redacteur of beheerder. Bijdragers hebben geen toegang tot het bewerken van pagina’s en kunnen geen thema’s, plugins of andere gebruikers beheren.

5. ABONNEE:

Abonnees zijn de gebruikers die zich hebben geregistreerd op de website. Ze hebben minimale rechten en kunnen alleen hun eigen profiel bewerken en opmerkingen achterlaten op de website. Abonnees hebben geen toegang tot het bewerken van berichten, pagina’s, thema’s of plugins.

dit vind je misschien ook interessant

web design praso sint-niklaas

kom vrijblijvend langs

Startersdeal

20% korting

van 15/09 tot 15/10

formulier verzonden

Wij sturen een bevestiging per mail, bekijk uw spamfolder als hij niet onmiddellijk aankomt.