Hoe vaak zitten we op onze smartphone?

Picture of Marnix Blevi
Marnix Blevi

founder | web designer | ux specialist

meer info

Hoe vaak zitten we op onze smartphone? wel ja, te veel natuurlijk

Recent onderzoek onthult dat we vorig jaar gemiddeld 182 minuten per dag op onze smartphones hebben doorgebracht. Dat is meer dan 3 uur per dag! Met 90 apps gemiddeld geïnstalleerd op onze apparaten, bieden smartphones een schat aan mogelijkheden voor marketeers om hun doelgroep te bereiken.

 

 

Vanuit marketingperspectief: smartphones als advertentieplatformen

Waarom zijn smartphones zo’n effectief advertentieplatform? Ten eerste is er de kwestie van aandacht: mensen brengen veel meer tijd door op hun smartphones dan op andere media zoals televisie, kranten of radio. Terwijl televisiereclame vaak wordt doorgespoeld of genegeerd, en krantenadvertenties minder frequent worden gelezen, bieden smartphones een directe en interactieve manier om consumenten te bereiken.

 

Vergelijking met Traditionele Media

Stel je voor: een reclamebord langs de snelweg, waar mensen snel voorbijrijden en slechts een vluchtige blik werpen. Of een advertentie in de krant, die vaak wordt overgeslagen of snel wordt vergeten. In vergelijking hiermee bieden smartphones een unieke kans om consumenten te bereiken op een moment dat ze actief en betrokken zijn.

 

 

Bewustwording van Overmatig Gebruik

Terwijl smartphones een krachtig middel zijn in de wereld van adverteren, moeten we ook de keerzijde erkennen. Overmatig gebruik van smartphones kan leiden tot verslaving en negatieve gezondheidseffecten. Als marketeers moeten we consumenten aanmoedigen tot een gebalanceerd gebruik van technologie en hen bewust maken van de potentiële valkuilen.

 

De Nieuwe Horizon van Adverteren

Smartphones hebben de manier waarop we communiceren, winkelen en leven voorgoed veranderd. Als marketeers moeten we deze evolutie omarmen en gebruikmaken van de kansen die het biedt. Laten we streven naar een gebalanceerde benadering en consumenten helpen om het beste uit hun digitale ervaring te halen, terwijl we tegelijkertijd bewust blijven van de impact van overmatig smartphonegebruik.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op Wablieft.be.

Praso is een snelgroeiende expert in digitale marketing

dit vind je misschien ook interessant

web design praso sint-niklaas

kom vrijblijvend langs

Startersdeal

20% korting

van 15/09 tot 15/10

formulier verzonden

Wij sturen een bevestiging per mail, bekijk uw spamfolder als hij niet onmiddellijk aankomt.